MTM – første samling

Denne uken deltok jeg på første samling for MTM (Master of Technology Management). Det betyr at hvis alt går som det skal kommer jeg til å inneha en Master om 2 år. Første samling fant sted på Røros hotell i Røros 1. – 4. febraur.

21160078-IMAG0033

Etter en kort velkomst av Endre Sjøvold og en introduksjonsrunde hvor hver deltaker presenterte seg selv ble vi sendt med buss til Alaskan Husky Tours. Vi ble delt i to grupper hvor den ene gruppen hvor jeg var med satte oss inn i en lavo for å se en kort filmsnutt om Scott og Amundsens kappløp til sydpolen. Deretter var det spørsmålsrunde med Ketil Reitan som var hundefører på det norske laget. Spørsmålene dreide seg for det meste omkring ledelse under ekspedisjonen. Etter at den andre gruppen kom tilbake var det endelig vår tur til å kjøre hundene. Vi ble delt inn i par hvor den ene satt i pulken og den andre styrte; fantastisk moro 🙂

Tilbake på hotellet ble vi presentert for SPGR-modellen, delt inn i grupper på seks personer og introdusert for et case vi skulle løse til neste dag. Det ble tid til en god middag før vi fortsatte arbeidet gruppevis utover kvelden.

21155771-IMAG0025

Arbeidet fortsatte neste morgen og arbeidet ble presentert og diskutert. Fremleggingen av resultatet ble gjort på en slik måte at det ble mye dialog mellom gruppene. Deretter var det litt teori før vi la ut på en guidet omvisning i Røros sentrum.

21156272-IMAG0030

Etter omvisningen var det tilbake til arbeid med case.

21155810-IMAG0026

Da arbeidet var presentert og diskutert var det Odd Arne Nissestad fra Statoil sin tur. Han holdt foredrag om ledelse, OODA og SPGR.

21156484-IMAG0034

Dagen ble avsluttet med en hyggelig middag og mingling. Neste dag var det mer teori og tid for et bedriftsbesøk. Vi dro i buss til HÅG hvor vi fikk en innføring i driften av fabrikken og en omvisning. De benytter Just-In-Time production og har ikke noe lager. Alle stoler som lages sendes ut samme dag og enhetskostnaden ved å produsere en stol er det samme som for å produsere 100 stoler. De satser mye på miljøvennlig produksjon og hadde for øvrig fått Red Dot award for kontorstolen HÅG Futu.

Etter besøket dro vi tilbake til hotellet for å diskutere det vi hadde sett. Deretter var det Terje Skjønhals sin tur til å holde foredrag om juridiske aspekter ved salg og kjøp av bedrifter.

21156968-IMAG0041

Kvelden ble avsluttet med en veldig god middag etterfulgt av noen glass i baren. Mange ble sittende litt utover kvelden og dele historier fra skyttergravene.

Neste dag fortsatte vi med praktisk forhandling og ble delt inn i grupper på tre personer hvor hver gruppe enten var selger eller kjøper av en bedrift. Deretter brukte vi hele formiddaggen på å forhandle med en annen gruppe. Dette var både lærerikt og artig. Etter at forhandlingene var ferdige var det til slutt samling og avslutning med evaluering av gruppene i et SPGR-perspektiv.

21158540-IMAG0043

Bildet viser resultatet av evaluering for medlemmer i vår gruppe før og under forhandlingen.

Takk til alle for en begivenhetsrik samling 🙂

 

Reklame
Stikkord: , , , , , , , , , , , ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: