MTM – strategisamling

Nok en gang var åstedet Bergen og temaet var strategi. I stedet for å bli undervist på NHH var vi denne gangen på Hotell Admiral. Vi ble ønsket velkommen av våre to forelesere: Ole Hope, Administrerende direktør ved NHH og William Brochs-Haukedal, Dekan ved NHH.

Forelesningene vekslet mellom teori, praktiske eksempler og et case om Leica som ble brukt gjennomgående for å illustrere aktuell teori. Denne tilnærmingen fungerte bra og i sammenheng med entusiastiske foredragsholdere gjorde dette stoffet interessant og tilgjengelig.

Hver deltaker på programmet hadde på forhånd sendt inn informasjon om egen bedrift og fem utvalgte fikk sin bedrift som case som vi i gruppe skulle jobbe med gjennom hele samlingen. Vår gruppe skulle se på et case for en ny bedrift under opprettelse. Det ble lagt opp til presentasjon siste dagen med utdeling av premie til beste gruppe. Konkurranseinstinktet var dermed vekket og kveldjobbingen sikret…

Da vi var ferdige med casejobbing for dagen dro vi ut for litt middag på Bryggeloftet og stuene. Jeg bestile som slik som forrige gang torsken som igjen var fantastisk god!
24650998-IMG_20110406_205716_blur

Neste dag var det ny runde med forelesning fra William og Ole. Pausene ble aktivt benyttet til mingling og sondering i forhold til hvilken eksamensgruppe man så for seg. Dette siden eksamen i juni er basert på gruppearbeid og det er opp til oss studenter å danne de gruppene vi vil.

Etter forelesningen var det på nytt litt casejobbing før turen gikk, i pøsende regn, til stemningsfulle Kalfaret Brygghus hvor det ble servert lokale spesialiteter i veteranbilmuseet. Etter et foredrag med historie fra stedet og innføring i bryggeteknikk ble det også tid til en liten tur i museet hvor det hang et par artige oppslag.

Dessverre viste det seg at for noen av oss ble småmaten som ble servert ved siden av mikrobrygget ikke et fulstendig substitutt for middag så vi ruslet etter smakingen ned til Holbergsstuen restaurant. Her fikk også Alexander på gruppen tilfredsstilt sin nysgjerringhet på raspeballer.

På gaten utenfor stod det et skilt som jeg lurer på om stod opp-ned…
24648148-IMG_20110407_214543
Neste dag var det på’n igjen med teori og casejobbing. Denne gangen var jobbingen så intens at det kun var tid til en kjapp tur til Burger King for litt mat før vi fortsatte utover kvelden.
24649647-IMG_20110408_201951
Etter hvert som hotellet stengte den ene avdelingen etter den andre ble vi til slutt henvist til en krok ved skranken i inngangspartiet. Kl. 01:15 var vi ferdig med presentasjonen til neste dag. Presentasjonen ble forøvrig laget i Prezi.
På den siste dagen var det på tide for alle gruppene å presentere resultatet av gruppearbeidet. Vi var første gruppe ut…

Nivået på alle presentasjonene var veldig høyt og det var utrolig interessant å se hvor mye man lærer om en bedrift når arbeidet var så gjennomanalysert fra et strategisk perspektiv. Etter at alle gruppene hadde presentert møttes dommerpanelet som besto av Endre, Ole og William for å utrope en vinner.

Vi vant ikke men fikk en pris for Best show, og premien vår var meget passende en sammenleggbar paraply med NHH logo 🙂 Prisen for beste presentasjon gikk til gruppen som hadde caset om Mnemonic, med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk på andreplass. Gratulerer!

Takk til alle for nok en interessant og artig samling!

 

Reklame
Stikkord: ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: