MTM – eksamen – vår

«Blir det bankstreik?»

Av alle spørsmålene som fanget det som normalt ville påkalle oppmerksomhet, var dette det som kanskje hadde mest oppmerksomhet – selv om det var ikke mye. Det var tid for eksamen og gruppen vår, bestående av Jim, Hallgeir, Bjørn, Andreas og undertegnede, var samlet i et møterom hos AGR på Sjølyst. Endelig skulle et halvt års studier få sin naturlig avslutning i form av et case som skulle løses i gruppe i løpet av 24 timer.

Opptakten til eksamen for vår gruppe begynte allerede noen dager i forveien da vi møttes for å sette en agenda.

27352610-Agenda

Vi gjorde en test av lokalitetene og fant ut at det trådløse nettverket ikke fungerte tilfredsstillende for gruppa og at vi kom til å trenge flipoverark med lim på baksiden. Nettverkssvitsj med ledninger og flipover ble derfor anskaffet og vi sa oss klare for eksamen. Oppladningen på kvelden etter planleggingen skjedde på O’Learys sportspub hvor vi heiet på Norge mot Portugal sammen med Geir Sand Nilsen fra InCent.

27352845-1307220809865

På eksamensdagen ble det hamstret opp med både frisk frukt og sukkerholdige produkter nok til å kickstarte enhver diabetes. Kl. 09:00 ble oppgaven gjort tilgjengelig på Its Learning og vi startet straks med å lese gjennom oppgaven individuelt. Passende nok tok caset for seg opprettelsen av et Computer Based Teaching firma som skulle bli størst i Norge innen 2011. Jøss, de har dårlig tid! Oppgaven hadde en tekst med elementer som naturlig falt inn under hoveddelene av pensun: Strategi, organisasjon, gruppeprosess og lønnsomhetsanalyse.

27352913-IMG_20110606_094423

Plutselig var det drama! Det viste seg å være en skrivefeil i oppgaven og det nyoppstartede firmaet skulle ikke bli størst innen 2011, men 2015. Den nye informasjonen ble innlemmet i besvarelsen og vi fortsatte med å utarbeide besvarelsen. Vi jobbet greit med brainstomring og greide å følge planen vi hadde lagt opp ganske bra. Kl 17 var det tid for middag som vi spiste på Santinons. Pizza og pils er ikke hverdagskost på eksamen, men på MTM-eksamen fungerte det og stemningen i gruppa var bra 🙂

27352978-IMG_20110606_180409

Da vi kom tilbake var det igjen fokus på å fortsette å produsere tekst og vi fordelte oppgavene. Noe som fungerte bra var at vi hengte opp 5 flipover ark etterhverandre som hver representerte 3 sider. Dette siden oppgaven vi skulle levere var på maks 15 sider. Deretter plukket vi gule lapper som var benyttet i brainstormingen og satte de på forskjellige sider på flipoverarkene. Dermed hadde vi en veldig dynamisk disposisjon av oppgaven. Slik kunne vi diskutere innholdet i oppgaven og sørge for at vi hadde en rød tråd i oppgaven. Det holder ikke å henge opp gule lapper og selv med en maksgrense på 15 sider som skulle produseres gikk selve skrivingen trått.

27353051-IMG_20110606_182827

Etter hvert som kvelden nærmet seg innså vi at vi nok ikke kom til å bli ferdige til kl. 24. Lokalet begynte også i stor grad å bære preg av det inntense arbeidet som foregikk. Det var fremdeles ikke avklart om det kom til å bli bankstreik, men ingen i gruppa var nevneverdig bekymret. Kl. 02:30 ble det klart at det ikke ble noen bankstreik og på det tidspunktet satt de fleste i gruppa ute i sårt trengt frisk luft og gjorde kvalitetssikring av oppgaven. Den begynte å nærme seg noe som kunne leveres, men fremdeles gjensto mye finpuss.

27353115-IMG_20110606_233930

Etter mange runder med bearbeidelse, de siste rundene i plenum med dokumentet på projektør, besluttet vi kl. 05:15 at nå var resultatet tilfredsstillende og kunne leveres. Oppgaven ble sendt inn på mail 05:23 til faglærer og vi erklærte suksess! En rask evaluering av gruppeprosessen tilsa at dette hadde godt bedre enn forventet og alle skilte lag som gode venner og gikk hjem for å sove. Dvs, alle gikk hjem for å sove unntatt Andreas, som skulle rett på møte med ledergruppa…

Takk for samarbeidet og god sommer!

 

Reklame
Stikkord: , , , , , , , , ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: