MTM – endringsledelse og markedsføring

Etter sommerferien var det igjen tid for MTM-samling, denne gangen med fokus på markedsføring. Stedet var Rica Havna Hotell på Tjøme og været var strålende sol. Siden sommeren mer eller mindre har regnet bort var dette en kjærkommen avveksling.

Vi var på nytt klar for nye impulser og denne samlingen skulle fokusere på endringsledelse og markedsføring.

31195898-IMG_20110831_094722

Endre Sjøvold introduserte samlingens første foresdragsholder som var konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted.

31195911-IMG_20110831_151200

Han kunne fortelle mange interessante hirtorier fra sin omfattende karriære innen ledelse. Mye av dialogen kretset rundt makt og hvordan denne skal brukes og det var god tid til å stille spørsmål bårde underveis og til slutt slik at det ble en god dialog. Fra Endre fikk vi deretter et case om en større aktør (X-Corp) som vi skulle lese gjennom hver for oss.

31270029-IMG_20110831_133156
Vi var vi en gjeng som tenkte å rusle til Verdens ende. Det viste seg å være litt for langt og vi endte opp med å ta en liten tur i nærområdet for å ta en titt på de eksklusive hyttene som kunne ses på øyene rundt hotellet.

Endre ledet oss deretter igjennom caset vi tidligere hadde fått utdelt og fortalte fra egne erfaringer relatert til caset. Den faglige delen ble avsluttet i fem-tiden slik at vi kunne dra nytte av det fine været til å dra på en båttur med båten Therese Klaveness til Ferder fyr.

Neste dag var det regiondirektør for Oslo i Skanska, Johan Arnt Vatnan som fortalte om sine erfaringer med endringsledelse. Erfaringene han delte var fra perioder med store endringer innen NCC og Helsebygg Midt-Norge og det ble formidlet at involvering av de ansatte var en kritisk suksessfaktor for å få til disse prosessene. Det var meget interessant materiale og det ble tid til mange spørsmål og diskusjoner med utgangspunkt i det som ble presentert. Blant annet var det artig å se at noen som hadde brukt SPGR i praksis i en litt større sammenheng.

Etter at Johan Arnt Vatnan var ferdig var det over på samlingens andre hovedbolk som var markedsføring. Dette stoffet som jeg på forhånd hadde ansett som litt mindre spennende ble formidlet på en glimrende og engasjerende måte av Arve Pettersen. Forelesningene hadlet om hvordan markedsføring mot bedriftsmarkedet skilte seg vesentlig fra markedsføring i konsumentmarkedet. Det aktive vokabularet ble utvidet med nye ord som Evoked set, avledet etterspørsel og 4*P (Price, Product, Promotion, Place). Når han i tillegg klarte å definere Agile som «tilpasning til sanntidsbehov» og overbeviste oss om at det å gå på byen for å finne ei kone ikke er en normativ prosess var mine fordommer mot faget virkelig gjort til skamme og faginteressen ble fornyet.

31270381-IMG_20110901_133553

Det kom i den sammenhengen også opp et par artige forkortelser for SAP:

  • Schreck, Angst und Panic
  • Sett Av Pæng

På kvelden var det tid for middag og det viste seg at Kriminalomsorgen avholdt 10-års jubileum i på det samme hotellet. Dette viste seg å være en god anledning til å treffe personer fra en en bransje som vi til daglig ikke har mye kontakt med og det ble diskutert både politikk og andre relevante temas over en pils eller to med denne gjengen. Det kan for øvrig sies at halvliteren ikke var spesielt billig og at de ikke hadde Bollinger ’55…

Neste dag var det først en Q&A session med Anders Taucher fra Bekk Consulting som hadde studert ved Berkeley. Dette var veldig etterlengtet og nyttig, spesielt siden undertegnede også sikter seg inn på Berkeley til neste år.

Informasjonen fra Anders ble supplert av Arve Pettersen som også hadde erfaringer fra opphold ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon. Nedenfor er notatene jeg gjorde meg fra denne sesjonen.

31271149-Berkeley

Deretter var det igjen over til foredrag med Arve hvor vi gikk gjennom segmentering, kjøpsatferd og relasjoner. Vi fikk nøye inprentet at […] man har bare en relasjon hvis verdien av relasjonen overstiger verdien av å være i transaksjonsmarkedet, glimrende illustrert med hjelp av anekdoter fra hans eget ekteskap og turer på byen.

I løpet av fredagen ble det også gjennomgått sensur av eksamensoppgavene for de forskjellige gruppene. Det var nyttig å få tilbakemelding på hva sensor hadde lagt vekt på ved oppgaven vår og vi skjønte vi må gjøre noen endringer før eksamen for andre del skal avholdes i desember.

31271486-IMG_20110902_132137

Dessverre måtte jeg dra etter forelesningen var ferdig på fredag for å rekke et bryllup på lørdag så jeg fikk dessverre ikke med meg den siste dagen på samlingen 😦 Uansett var dette nok en faglig god opplevelse tilrettelagt av meget inspirerende foredragsholdere.

31271383-IMG_20110901_175222

Takk for samlingen, vi ses på Tjøme igjen i oktober 🙂

Reklame
Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: