Det var med blandede følelser jeg kjørte av sted en tidlig onsdag morgen, tilbake til Tjøme for å delta på nest siste samling. Denne gangen skulle det handle om innovasjon, produktutvikling, Asia, og forretningsstyring. Agendaen for dagene så veldig interessant ut:
- Innovasjon og produktutvikling ved Dr. ing. og siviløkonom Per J. Nesse som er førsteammanuensis II ved NTNU
- Innovation and global business development emphazising Asia-Pacific ved NUS professor Ishtiaq Pasha Mahmood
- Corporate Social Responsibility som konkurransefortrinn ved juridisk direktør i Statnett, Astrid Skjønborg Brunt
På den andre siden så var det kun dager til termindato for kona og dermed ikke det beste tidspunktet å være borte fra familien i fire dager… Uansett, vi ankom nok en gang Rica Havna Hotel hvor Endre tok i mot oss til et fantastisk, nesten sommerlig vær 🙂
Første dagen var det Per J. Nesse som satte fokus på hvordan man kan legge opp produktutviklingsprosessen slik at man tilrettelegger for mest mulig effektiv innovasjon. Stage-Gate modellen til Robert G. Cooper ble gjennomgått. Teori ble avløst med et case med «The Long-line fishing (Autoline) and Free-fall (Fritt fall) lifeboat projects: Two comprehensive cases of customer need assessment in new product development». Michael fra en av gruppene la frem sine resultater. Det skulle vise seg at det ikke var siste gang i løpet av samlingen Michael skulle frem til whiteboardet…
Før middag ble det tid til en liten rusletur i nærområdet. På turen så jeg et rådyr, men dessverre var jeg ikke rask nok med kamera til å ta et bilde av det.
På kvelden var det middag og sosialisering. Mye av praten gikk på hvor langt de forskjellige hadde kommet i søknadsprosessen for sine respektive universiteter i utlandet. Ettersom jeg plutselig kunne bli kalt tilbake til hjemmefronten hvis fødselen skulle starte ble det en rolig kveld og tidlig i seng for undertegnede.
Andre dagen var det klart for et globalt perspektiv med er dypdykk på business i Asia. En av de fremste ekspertene på Business groups i Asia hadde kommet for å dele sin kunnskap i løpet av to dager sammen med oss: Dr. Ishtiaq Pasha Mahmood, eller bare Pasha som han ønsket å bli kalt av oss studenter.
Følgende beskrivelse finnes om ham på internet (kilde):
Dr Mahmood is an Associate Professor at the NUS Business School. He obtained his B.A. in Economics from Oberlin College and his Ph.D. from Harvard University. He has also taught at Harvard and worked on research projects at Wharton and INSEAD. Prior to this, Dr. Mahmood worked as an analyst at Gemini Consulting in Chicago and as a consultant with Levitan & Associates in Boston.
Dr. Mahmood’s research is on managing innovation in the Asian context. His papers include an analysis of how the structure of Korean Chaebols affects their incentives to innovate, a crosscountry comparison of innovation in Asia, and the link between corporate diversification and innovation among Asian companies. Dr. Mahmood won the Haynes Prize in 2001 given by the Academy of International Business in its annual meeting in Sydney. He has also been nominated as a finalist for the Carolyn Dexter Prize given by the Academy of Management in Toronto in 2000. Originally from Bangladesh, Dr. Mahmood has been with NUS for three years. Besides teaching and research, tennis and cooking are two of his addiction
Tydeligvis en meget kunnskapsrik person, og hans agenda for de to neste dagene var:
Oct. 13 | Oct. 14 | |
9-10:15 | Introduction | Japan: The Pioneer |
10:30-12 | Culture & Institutions in Asia | Korea and Taiwan |
12-1:00 | Lunch | Lunch |
2-3:15 | Clusters & Innovation in Asia | China |
3:30-5 | Business strategy in Asia | India |
Pasha viste seg å være en veldig kunnskapsrik og fremragende formidler med mye stoff han ønsket å legge fram. Fagstoffet han vanligvis underviser på NUS i bolker på 14 ganger tre timer hadde han på beste måte kortet ned til to dager for oss.
Dessverre skulle det vise seg at pennen som Pasha hadde benyttet på whiteboardet var permanent, men heldigvis visste Alexander råd og Michael tok jobben med å tegne over med en whiteboard-tusj slik at det kunne fjernes og vi kunne gå til lunsj, som for øvrig hadde et fantastisk dessertbord.
I løpet av dagen ble det også tid for eksamensgruppa vår å møtes for å forberede neste eksamen. Vi gikk gjennom hva som hadde fungert bra og hva vi måtte endre på.
- Japan
- Sør Korea
- Taiwan
- Kina
- India
Etter en lang og informasjonsmettende dag var det deilig å leie en sykkel slik at det ble mulig å rense tankene med en sykkeltur til vakker solnedgang ved Verdens Ende. Der ligger det en restaurant, slik man skulle forvente 🙂
Takk for en utrolig givende samling, nå er det bare en igjen før siste eksamen.
Legg igjen en kommentar